Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği" ile krema ve kaymak üretiminde yeni standartlar yürürlüğe girdi. Tebliğ, inek, koyun, keçi veya manda sütünden elde edilen krema ve kaymak ürünlerini kapsıyor. Fermente veya ekşi krema üretiminde kullanılan laktik asit bakterilerinin, son tüketim tarihine kadar canlı ve aktif kalması şart koşuldu. Ürünlerde süt yağı dışında herhangi bir hayvansal veya bitkisel yağ bulunamayacak ve süt proteini dışındaki proteinlerin eklenmesi yasaklandı. Çeşnili işlem görmüş kremalarda taklit ve tağşişe yol açabilecek çeşni maddeleri kullanılamayacak ve kaymak ürünlerinde doğrudan çeşni maddesi kullanımı yasaklandı. Tebliğ, ürünlerin etiketlenmesine dair düzenlemeleri de kapsamaktadır.
Krema ve Kaymak Üretiminde Yeni Standartlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği" ile krema ve kaymak üretiminde yeni standartlar yürürlüğe girdi. Tebliğ, inek, koyun, keçi veya manda sütünden elde edilen krema ve kaymak ürünlerini kapsıyor. Fermente veya ekşi krema üretiminde kullanılan laktik asit bakterilerinin, son tüketim tarihine kadar canlı ve aktif kalması şart koşuldu. Ürünlerde süt yağı dışında herhangi bir hayvansal veya bitkisel yağ bulunamayacak ve süt proteini dışındaki proteinlerin eklenmesi yasaklandı. Çeşnili işlem görmüş kremalarda taklit ve tağşişe yol açabilecek çeşni maddeleri kullanılamayacak ve kaymak ürünlerinde doğrudan çeşni maddesi kullanımı yasaklandı. Tebliğ, ürünlerin etiketlenmesine dair düzenlemeleri de kapsamaktadır.